Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó tojással

40 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A vöröshagymát karikákra vágjuk, pici olajon megdinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy ne kapja le.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk.
  3. Az elkészült hagymára öntjük a paradicsomot, óvatosan átforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, a paprikát is hozzáadjuk. Fedő alatt, lassú tűzön, a forrástól számított 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  4. A tojásokat közben villával felverjük. Ízlés szerint sózzuk, majd az elkészült lecsóra öntjük. Pár perc alatt jól összesütjük. Friss, puha kenyérrel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss