Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó római tálban

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paprikából, paradicsomból, hagymából, fokhagymából, sóval, borssal, pirospaprikával hagyományos módon lecsót készítek.
Egy edényben felhevítem az olajat, megpirítom rajta a tarhonyát, hozzáadom a csíkokra vágott szalonnát, és összekeverem a lecsóval.

Az előzőleg beáztatott római tálba öntöm a lecsós tarhonyát, majd 15 percig sütöm 180 fokon.

A tejfölt 2 dl vízzel felhígítom, ízlés szerint sózom, borsozom és az ételre öntöm. A tetejére vékony füstölt szalonna szeleteket teszek, kicsit még piritom.

Megjegyzés

Ha nincs kéznél római tál, tepsiben is elkészíthető ez a finom, kiadós egytálétel. - Christina83

Ezek is érdekelhetnek