Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsó kolbászcsipsszel

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg szárazkolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek ét olaj
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 50 dkg lecsópaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • bors

Elkészítés

    1. A hajszálvékonyra szeletelt kolbászt egy forró serpenyőben addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi és a szeletek ropogósra sülnek. Ezután papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
    2. A serpenyőben maradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, ha szükséges adunk még hozzá egy kevés étolaj at. Ha már üveges, lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk és elkeverjük a pirospaprikával.
    3. Ezután visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Kb. 10 percig főzzük, majd, ha kissé összeesett, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek, de még kellemesen haraphatóak.
    4. A frissen elkészült lecsót a ropogós kolbászcsipsszel megszórva tálaljuk, friss kenyeret vagy főtt rizst kínálhatunk mellé.

    KLASSZIKUS LECSÓS SZELET>>> 

    LECSÓKRÉMES HAMBURGER>>> 

    SHAKSHUKA CSÍPŐSEN (ARAB LECSÓ)>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin