Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó gazdagon, sok hússal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemellet sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. Egy lábosban felforrósítom a zsírt, átpirítom rajta a csirkemellet, majd kiszedem.

A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm a visszamaradt zsírban, szűrőlapáttal azt is kiveszem. A zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom, hozzáteszem a karikára vágott kolbász, együtt is sütöm kis ideig.

Ezután következik a kockára vágott paprika, karikára vágott erős paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, visszateszem bele a csirkemellcsíkokat is, együtt sűrűre főzöm.

Párolt rizst készítek mellé köretnek, de csak simán puha kenyérrel is finom.

Megjegyzés

Nagyon finom csirkemellel és kolbásszal, igazi laktató ebéd. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss