Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó Bulgáriából

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat forró platnin vagy sütőben megsütjük, forgatjuk, hogy héjuk minden oldalról megbarnuljon. Mikor kész, hagyjuk kihűlni. Héjukat lehúzzuk, belül besózzuk. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

Az olajban a lisztet a paprikákkal együtt kicsit megpirítjuk, felöntjük a paradicsomlével. Belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, és ízesítjük sóval, cukorral. Kb. 20 percnyi forralás után 2 tojást felverünk, és belekeverjük az ételbe.

Sirenével (bolgár fehér sajttal) vagy fetával és kenyérrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss