Lebbencsleves

default user icon
3 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 dkg lebbencs (lasagne) tészta
  • 2 liter víz
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm (bacon esetében pici olajat is teszek alá). A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirítom a kb. 3x3 cm-es darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halványbarnák. Majd hozzáteszem a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítom, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit és a sült szalonnakockákat. Forrás után takarékon főzöm kb. fél órát.

Megjegyzés

Aki szereti, ízesítheti köménymaggal. Lehet bele tenni sárgarépát és/vagy fehérrépát is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sebestyén Éva 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom, többször is elkészítettem.
Sebestyén Éva 3 évvel ezelőtt
Én tettem bele egy kis füstölt kolbászt is, isteni finom volt.
Baukó Szilvia 7 évvel ezelőtt
Ez egy igazi magyaros finomság! Fincsi volt nagyon:))) Köszike.

Hasonló Receptek

Magazin