Elkészítés: A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm (bacon esetében pici olajat is teszek alá). A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirítom a kb. 3x3 cm-es darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halványbarnák. Majd hozzáteszem a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítom, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit és a sült szalonnakockákat. Forrás után takarékon főzöm kb. fél órát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre