A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírján kiolvasztjuk. Ebben a zsírban megpirítjuk a lebbencstésztát, majd a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt.
Piros Arannyal, tört fokhagymával elkeverjük, felengedjük 1 liter vízzel és elkezdjük főzni. Amikor a tészta félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát. Puhára főzzük, sóval ízesítjük.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.