Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lebbencs leves

Hozzávalók

  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 tk egész kömény
  • 1-1,5 l víz

Elkészítés

    A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.

    Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (Ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá.)

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

    Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

    Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

    Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin