Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacsteak kagylóraguval

MME MME
5/5
30 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A lazacszeleteket megsózzuk, zsemlemorzsába mártjuk, és forró zsiradékban megsütjük. A körete hordóburgonya és brokkoli lesz.

A friss brokkolit forró, lobogó, szódabikarbónás vízben megforgatjuk (így szép zöld marad a színe). Hagyjuk lecsöpögni, és olvasztott vajban áthevítjük.

A póréhagymát és a színes paprikát felvágjuk. Ha a lazac megsült, kiszedjük, s az olívaolajra rátesszük a hagymát, üvegesre hevítjük., majd hozzátesszük a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Beletesszük a kagylót, s öntünk rá kevés vizet. Összeforraljuk, és fehérboros keményítővel bekötjük. Hozzátesszük a tejszínt és kiforraljuk.

A brokkolit és a burgonyát feltesszük a tálra, majd a színes ragu talapzatra feltesszük a lazacszeleteket. A brokkolit megszórjuk sajt- és sonkacsíkokkal, a burgonyát pedig petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss