Elkészítés: 1. A halat megtisztítjuk, pikkelyeit lekaparjuk, megmossuk. A hasüreget sózzuk, beletesszük a zsályát és a rozmaringot, majd kívül is megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, és 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
2. A raguhoz a citromot kifilézzük. A paradicsomot, a póréhagymát, a szardellát és a petrezselymet finomra vágjuk. A vajat és az olajat felforrósítjuk, a hozzávalókat rádobjuk, összeforraljuk.
3. A megsült hal bőrét óvatosan lefejtjük, a gerinctől kezdve lefejtjük a húst. Az így kapott lazacfilét a fűszeres raguval tálaljuk. Friss kenyérrel, zöldsalátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre