Keress receptre vagy hozzávalóra

Lazacos-tejszínes tagliatelle

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg tagliatelle
  • 15 dkg lazac (lehet füstölt)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • parmezán
  • koktélparadicsom
  • kapribogyó
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és a főzőlevet is félretesszük.
    2. Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott lazacot. Átforgatjuk, majd ráöntjük a fehérbort. Megsózzuk, megborsozzuk, és 5-10 percig fedő alatt főzzük.
    3. Hozzáöntjük a habtejszínt, és egy kevés főzővízzel hígítjuk a szószt. Ezután hozzákeverjük a főzött tésztát (mindig a tésztát öntjük a szószhoz), és pár perc alatt összefőzzük. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal, kapribogyóval és koktélparadicsommal. 

Megjegyzés

A főzőtejszín túl sűrű, de, ha csak az van otthon, az is jó. Jobb, ha dupla adagot csinálunk, mert függőséget okoz. :) Buon appetito! :)

szmarco
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin