Keress receptre vagy hozzávalóra

Lazacos-spárgás rizottó citrommal és bazsalikommal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 2 pangaseus filé
  • 3 lazac steak
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár rizottó rizs (arborio)
  • 1/2 pohár száraz fehérbor
  • 2 konzerv spárga (vagy 1 kg, ha friss)
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál főzőtejszín
  • vaj
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • bors
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: 1) A hagymátés a fokhagymát vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a bazsalikomot, a petrezselymet, sót, borsot és az apróra vágott halat. Pár perc főzés után hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a halfő.

    2) Ha konzerv spárgát használunk, akkor a levével felöntjük a ragut, a spárgát felaprózzuk, félretesszük. Ha friss spárágával dolgozunk, vajon, petrezselyemmel megpároljuk, amikor kész van, kis vízzel felöntjük, és ezt a levet öntjük a halhoz. Ekkor is félretesszük a spárgát. A raguhoz adhatunk kis vizet is, ha úgy látjuk, nem elég.

    3) A ragut leszűrjük, a halat is félrerakjuk. Kis vajon megfuttatjuk a rizst, majd a ragu levét merőkanalanként!)adagolva hozzá, megfőzzük a rizst, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Ha a ragu leve nem elég nyugodtan adhatunk hozzá pár pohár vizet, de óvatosan, nehogy túl sok legyen a rizottó leve!

    4) Ízlés szerint utánafűszerezhetünk még bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal. Ha kész a rizs, belekeverhetjük a halat és a spárgát. Pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne legyen a rizottó se száraz, se túl leveses.

    5) Ízlés szerint adhatunk hozzá kis főzőtejszínt is, de elhagyható.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

A pangaseus elhagyható, nekem tele volt a hűtőm vele.

snakedriver
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin