Lazacos rizs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 bögre barnarizs
  • 30-40 dkg lazac
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál szezámmag
  • 5 kanál szójaszósz
  • gyömbér
  • kukuma
  • bors
  • wasabi a bátraknak

Elkészítés

    Elkészítés: A barnarizsnek kell 1 óra is, hogy megfőjjön. Alapjában ez egy roppanós rizs, tehát soha nem lesz vajpuha. A rizst egy kicsit megpirítottam 1 kis olívaolajon, majd 3 pohár vízzel indítottam. Lassú lángon hagytam a férjemre, 1 óra múlva kész volt az alap. Azt mondta, hogy még közben alá kellett öntögetni. Nem baj, hogy egy kicsit ragadós.

    Egy kisebb-közepes fej hagymát, vele együtt a szezámmagot megpirítottam, majd rádobtam a lazacot, sóztam (ne sokat, mert a szójaszósz is sós), gyömbéreztem. Kicsit párolgattam, odakapattam, hozzáöntöttem a szójalevet, kevergettem, hogy essen szét a hal húsa. Akkor jó, amikor már barnulgat.

    A főtt rizshez hozzáöntöttem a tejszínt és a kurkumát, megkapta a lazacot is, és még egy kicsit kevergettem kis lángon az egészet. A végén petrezselymet vágtam rá. Még egy kis citromlevet is elbírt volna, vagy igazi gyömbért a tálaláshoz.

Megjegyzés

Hát ez annyira jól sikerült, hogy a lányom kétszer kért belőle. Ilyen csak a sütivel fordulhat elő. Én pedig nem bírtam abbahagyni a meregetést. Sushizóban ettünk ilyet, nagy kedvenc, de valahogy mostanában csak köretként árulják. Nálunk meg főfogás lett.

Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin