Elkészítés: A tésztához a lisztet az asztalra öntjük, a közepébe mélyedést formázunk. Belerakjuk a puha vajat, a tojást és a sót, és az egészet homogén tésztává dolgozzuk 2 evőkanál tejjel, majd 1 órát pihentetjük. Keverőgépben is készíthetjük.
A friss lazacot előkészítjük, és serpenyőben 1 szál rozmaringgal megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Sütés közben fehérborral felöntjük. Ha megsült, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felaprított füstölt lazacot is.
A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és vajon megdinszteljük egy serpenyőben.
A tésztát lisztezett felületen fél centi vastagon kinyújtjuk, a piteformát kibéleljük. A lazacot, a póréhagymát és a felaprított angol zellert összekeverjük egy keverőtálban. Egy másikban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel összekeverjük. A lazacot és a pórét a formába nyújtott tésztára rakjuk, majd ráöntjük a tejszínes keveréket.
230 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és 10 percig még sütjük. Tűpróbát végzünk, ha nem ragad a közepe, elkészült, ha ragad még, közepes hőmérsékleten 160C-on süssük tovább.
Ha elkészült, pihentetjük néhány percet, majd szeleteljük, és ízlés szerint salátával tálalhatjuk.