Elkészítés: A cikóriát megtisztítjuk, fölszeleteljük, néhány levelet félreteszünk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Fazékban az olajat felforrósítjuk, a zöldséget 5 percig pároljuk rajta, felöntjük a borral, majd a zöldséglevessel, a krumpli puhulásáig főzzük, majd a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük a tejszínt.
A levest tányérba szedjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt lazacot, és a cikória félretett leveleivel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre