Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazackrémleves krumpligombóccal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 lazacfej (vagy húsos gerinc, farok)
  • 1 krumpli
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárga répa
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom
  • bors
  • A krumpligombóchoz:
  • 2 öklömnyi krumpli
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A haldarabokat és a zöldségeket 3 liter vízben jó puhára főzzük, a halat kicsontozzuk, és óvatosan, hogy szálka ne kerüljön a levesbe, a húsdarabkákat visszatesszük a levesbe. Botmixerrel pürésítjük, szűrőn átszűrjűk, tejföllel, citromlével ízesítjük.

    A gombóchoz a krumplit puhára főzzük, meghámozzuk és alaposan áttörjük, kihűtjük. Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket, a felaprított zölpetrezselymet majd annyi lisztet, amennyitől a massza könnyen formázható lesz.

    Diónyi golyókat gömbölyítünk a krumplimasszából és sós, lobogó vízben kifőzzük őket, a levessel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin