Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacgolyócskák

MME MME
4/5
45 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, és a lazaccal együtt apró kockákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk és felaprítjuk. Összekeverjük a mézet, a mustárt és a citromlevet, majd sóval, borssal ízesítjük. A keveréket az előkészített hozzávalókra öntjük, és kb. 1 óra hosszára a hűtőszekrénybe tesszük. Forrásban lévő vízbe merítjük a kínai kel leveleit, és kb. 2 percig blansírozzuk őket. Leszűrjük, majd leöntjük hideg vízzel. A középső levélereket kivágjuk. Kistányérra helyezünk egy káposztalevelet, a közepére halmozunk 2 evőkanál lazacmasszát, kicsit összenyomkodjuk. A levél széleit ráhajtjuk, és a töltött káposztához hasonlóan összetekerjük a lazacgolyócskát. Ugyanígy járunk el a többi káposztalevéllel és a maradék lazacmasszával. A kaviárt elosztjuk a kész tekercseken.

Megjegyzés

Adagonként kb. 90 kalória, 12 g fehérje, 2 g zsír, 4 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 40 perc (hűtési idő nélkül)
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss