Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé tricolor tésztával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Serpenyőben olívaolajat melegítünk, és mindjárt beledobjuk a babérlevelet és a durvára vágott fokhagymát.

A lazacszeleteket megsózzuk, meglocsoljuk kevés citromlével, és a nem túl forró olívaolajba tesszük. Kb. 3 perc után megfordítjuk, közben meglocsoljuk a világos sörrel és a világos szójaszósszal, valamint a durvára vágott erős paprikát is hozzáadjuk, kb. 5 perc alatt készre pároljuk.

A lazacot óvatosan kell kezelni, mert ha átsül, kellemetlen lesz az íze, ráadásul széthull. A haldarabokat kiszedjük, és melegen tartjuk.

A visszamaradt lébe öntjük a tejszínt és összeforraljuk, le is szűrhetjük.

A színes tésztát forrásban levő sós vízben 8 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le, mert akkor nem vesz fel annyi mártást.

A tányérra szedjük a tésztát, majd a halszeleteket, és jól meglocsoljuk a tejszínes szósszal, melyet citromlével és őrölt fehérborssal ízesítettünk. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss