Elkészítés: Serpenyőben olívaolajat melegítünk, és mindjárt beledobjuk a babérlevelet és a durvára vágott fokhagymát.
A lazacszeleteket megsózzuk, meglocsoljuk kevés citromlével, és a nem túl forró olívaolajba tesszük. Kb. 3 perc után megfordítjuk, közben meglocsoljuk a világos sörrel és a világos szójaszósszal, valamint a durvára vágott erős paprikát is hozzáadjuk, kb. 5 perc alatt készre pároljuk.
A lazacot óvatosan kell kezelni, mert ha átsül, kellemetlen lesz az íze, ráadásul széthull. A haldarabokat kiszedjük, és melegen tartjuk.
A visszamaradt lébe öntjük a tejszínt és összeforraljuk, le is szűrhetjük.
A színes tésztát forrásban levő sós vízben 8 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le, mert akkor nem vesz fel annyi mártást.
A tányérra szedjük a tésztát, majd a halszeleteket, és jól meglocsoljuk a tejszínes szósszal, melyet citromlével és őrölt fehérborssal ízesítettünk. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre