Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazacfilé tejszínes gombával és hordóburgonyával

default user icon
3/5
Lazacfilé tejszínes gombával és hordóburgonyával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg lazacfilé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 30 dkg burgonya
  • 4-8 db garnélarák
  • kapor
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A gombamártáshoz a finomra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk. A tisztított, vékony szeletekre vágott gombát a hagymára tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, megpároljuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük a tejszínnel és a fehérborral. Felforraljuk, és vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Friss kaprot szórunk rá.

    A lazacfiléken a bőrt meghagyjuk, így sütés közben nem esik szét. Megsózzuk, fehérborssal megszórjuk. Zsemlemorzsába mártjuk, és forró olajban megsütjük.

    Az előfőzött garnélarákot megtisztítjuk. A halszelet mellett megpirítjuk.

    A burgonyát megtisztítjuk, hordó alakúra megformázzuk. Sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd kevés zsiradékon, vajon átforgatjuk. Friss, apróra vágott kaporral megszórjuk.

    A hordóburgonyát tálra tesszük. Mellé kerül a pirosra sült lazacszelet, amit rákkal, friss kaporral megdíszítünk. A gombamártást külön csészében kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin