Elkészítés: A gyönyörű vörös lazacfilét a fél citrom levével meglocsolom, megsózom, befűszerezem, és egy órát pihentetem, hogy jól átjárják az ízek. Addig a hagymát vékony karikákra, a megpucolt almát és a szalonnát vékony szeletekre vágom. A tepsi aljára kevés olajat öntök, ráhelyezem a halat, az almát, a hagymát és a tetejére a szalonnát, hogy sülés közben végigcsorogjon a szaftja a halon. Aztán újra meglocsolom az egészet citromlével. Eleinte letakarva sütöm, majd a levélvel locsolgatva hagyom szépen megpirulni. Igazán finom, ünnepi fogás! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre