Lazacfilé sütve

default user icon
1 1.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lazacfilé
  • 2-3 evőkanál halfűszer
  • 1 db citrom
  • 1 db savanykás alma
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A gyönyörű vörös lazacfilét a fél citrom levével meglocsolom, megsózom, befűszerezem, és egy órát pihentetem, hogy jól átjárják az ízek. Addig a hagymát vékony karikákra, a megpucolt almát és a szalonnát vékony szeletekre vágom. A tepsi aljára kevés olajat öntök, ráhelyezem a halat, az almát, a hagymát és a tetejére a szalonnát, hogy sülés közben végigcsorogjon a szaftja a halon. Aztán újra meglocsolom az egészet citromlével. Eleinte letakarva sütöm, majd a levélvel locsolgatva hagyom szépen megpirulni. Igazán finom, ünnepi fogás! Jó étvágyat!

Megjegyzés

Lazacfilét már minden hiperszupermarketben lehet kapni, bár az ára nem alacsony, de már elérhető. Egyébként másfajta halakból (pl. fogas, csuka) is elkészíthető, sőt, az egészben hagyott hal az alma-hagyma-szalonna keverékkel meg is tölthető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

gabi 9 évvel ezelőtt
Hasonloan keszitjuk mi is, a visszamaradt szaftban atpiritjuk a megfozott babyburgonyat. Tenyleg draga a lazac, de karacsonykor halaszle helyett ez az esti menu. Eper

Hasonló Receptek

Magazin