Keress receptre vagy hozzávalóra

Lazacfilé spárgaágyon

Hozzávalók

  • 60 dkg lazacfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • 75 dkg fehér spárga
  • 75 dkg zöld spárga
  • 7,5 dkg parmezán sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dkg fenyőmag
  • bors
  • petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

    1. A lazacfilét megmossuk, szárazra töröljük, és 4 egyforma szeletre vágjuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A megmosott petrezselymet lerázzuk, és finomra aprítjuk. A forró vízzel lemosott lime-ot felkarikázzuk.
    2. A kétféle spárgát megmossuk, és külön-külön megtisztítjuk. (A fehér sípokról a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldekről az alsó harmadukon lehántjuk a héjat, az alsó fás végeket pedig mindkettőtől levágjuk.) A parmezánt forgácsokra gyaluljuk vagy finomra reszeljük. A fehér spárgát enyhén sós vízben a sípok vastagságától függően főzzük 5-8 percig, majd hozzáadjuk a zöldet, és együtt puhára főzzük további 4-7 perc alatt.
    3. Az olívaolajat nagy serpenyőben felhevítjük, és belehelyezzük a lazacszeleteket. Kb. 1 perc múlva melléjük dobjuk a fokhagymát, a lime-ot, valamint a fenyőmagot, és 4 percig sütjük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Közben a fokhagymát, a lime-ot és a fenyőmagot átforgatjuk. Végül a lazacot sóval és borssal ízesítjük.
    4. A leszűrt, lecsepegtetett spárgát adagonként tányérokra szedjük. A lazacszeleteket a spárgaágyra fektetjük, és elosztjuk rajtuk a serpenyőben maradt hozzávalókat. A parmezánnal és petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: FIZ

MME
Főtt burgonyát vagy kifőtt tésztát és fehérbort kínálhatsz hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin