Elkészítés: Egy jénai tálat 5 dkg vajjal kikenünk, a filézett lazacot besózzuk, fehérborssal meghintjük, esetleg hal
fűszerkeverékkel is, de anélkül is finom. 200 fokon 20 percig sütjük alufólia alatt, majd 5 percig alufólia nélkül.
A tésztát sós vízben 8 perc alatt készre főzzük, 1-2 percig fedő alatt tartjuk, majd leszűrjük.
A sajtmártáshoz 5 dkg olvasztott vajban 3 kanál lisztet átforrósítunk, hideg tejjel felöntjük, picit megsózzuk, simára keverjük, majd 6 dkg reszelt sajtot adunk hozzá, végül 1 dl tejföllel, pici fehérborssal, esetleg citromlével kis lángon összeforraljuk.
A sült halat tálra rendezzük, a tésztát köré tesszük, majd az egészet leöntjük sajtmártással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre