Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé mediterrán ízekkel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg lazacfilé (4 szelethez)
  • 8-12 szem magozott fekete olívabogyó
  • 4-6 db olajos szárított paradicsom
  • 8-12 db friss bazsalikomlevél
  • bors
  • mini mozzarella
  • koktélparadicsom
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A bazsalikomlevekbe egy-egy félbevágott aszalt paradicsomot göngyölünk, rárakunk egy-egy olívabogyót, és szorosan feltekerjük mindet. 
  2. A lazacfilén almacsumázóval 8-12 lyukat csinálunk 2-3 sorban, majd megtöltjük a kis tekercsekkel.
  3. Egy alufóliával bélelt tepsit vékonyan megkenünk az olívaolajjal, elhelyezzük benne a lazacot, megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. 
  4. Előmelegített sütőben (villanysütőben 200, légkeveréses sütőben 180 fok, gázsütőben 6-os fokozaton) kb. 20 percig sütjük, vagy amíg átsül. Friss bazsalikommal és paracsommal kínáljuk. 

Megjegyzés

Nagyon ízletes, ismételnem kellett. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss