Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazacfilé kapribogyós mártással

Hozzávalók

  • 80 dkg lazacfilé (bőrös)
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/2 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ág petrezselyem
  • A mártáshoz:
  • 6 dkg vaj
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 50 g kapribogyó
  • 4 dl főzőtejszín (22%-os)
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 tk liszt (búzafinomliszt)
  • 1 tk mustár
  • füstölt sajt (ízlés szerint)
  • bors

Elkészítés

    1. A páclé elkészítéséhez 2 ek olivaolajhoz hozzáadjuk a citromlevelet, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemet, majd bedörzsöljük vele a lazacfiléket. Ha ezzel elkészültünk, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára, de minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük.
    2. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olivaolajat, majd a lazacot először bőrével lefelé 3 percig, aztán megfordítva a másik oldalát is 3 percig sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, lecsöpögtetjük a filéket és félrerakjuk. A visszamaradó zsírban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk az aprított petrezselymet, borsozzuk, aztán hozzáadjuk a kapribogyókat lé nélkül, ráöntjük a tejszínt és kevergetve felforraljuk.
    3. A bort a liszttel simára keverjük, ezzel sűrítjük a mártásalapot. Mustárral ízesítjük, sózzuk ha kell, aztán kevés cukorral enyhén édesítsük. Köretnek az apróbb főtt burgonya petrezselyemzölddel egy jó választás lehet. 

    LAZACFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL ÉS HORDÓBURGONYÁVAL 

    LAZACFILÉ TRICOLOR TÉSZTÁVAL 

    TARKABORSOS LAZACFILÉ 3 FÉLE KÖRETTEL 

Megjegyzés

Kapribogyó helyett konzerves zöld borssal is készíthetjük. Díszítsük nagy és száras kapribogyóval.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin