Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé kapribogyós mártással

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A páclé elkészítéséhez 2 ek olivaolajhoz hozzáadjuk a citromlevelet, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemet, majd bedörzsöljük vele a lazacfiléket. Ha ezzel elkészültünk, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára, de minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olivaolajat, majd a lazacot először bőrével lefelé 3 percig, aztán megfordítva a másik oldalát is 3 percig sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, lecsöpögtetjük a filéket és félrerakjuk. A visszamaradó zsírban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk az aprított petrezselymet, borsozzuk, aztán hozzáadjuk a kapribogyókat lé nélkül, ráöntjük a tejszínt és kevergetve felforraljuk.
  3. A bort a liszttel simára keverjük, ezzel sűrítjük a mártásalapot. Mustárral ízesítjük, sózzuk ha kell, aztán kevés cukorral enyhén édesítjük. Köretnek az apróbb főtt burgonya petrezselyemzölddel egy jó választás lehet.


Megjegyzés

Kapribogyó helyett konzerves zöld borssal is készíthetjük. Díszítsük nagy és száras kapribogyóval. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss