Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac tejszínes gombaszósszal és tésztával

45 perc
bonyolult
költséges
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A szárzellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon megpároljuk a hagymákat, a zellert, a sonkát és a gombát. Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, sűrű szószt kapunk. A szószt leturmixoljuk.

A hal mindkét oldalán grillen megsütjük kb. 5-5 percig. Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük.

A halat a tésztával és a tejszínes szósszal tálaljuk.

Megjegyzés

A tésztát egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel (spenót, cékla, sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss