Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac tejfölös uborkával

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lazacot leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk. A citromot megmossuk, a héját finoman lereszeljük, a citromot fölszeleteljük. Egy tűzálló tálat az olajjal kikenünk, a lazacot beletesszük, sózzuk, befedjük a citromszeletekkel, 30 percig marináljuk.

A halfilét 180 fokon 15 percig a sütőben pároljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, rácsöpögtetjük a mézet. 3 percig 225 fokon grillezzük.

Időközben az uborkát felkockázzuk, a hagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt. A hallal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss