Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazac tejfölös uborkával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet lazacfilé
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 nagy kígyóubroka
  • 1 kis fej hagyma
  • kevés kapor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A lazacot leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk. A citromot megmossuk, a héját finoman lereszeljük, a citromot fölszeleteljük. Egy tűzálló tálat az olajjal kikenünk, a lazacot beletesszük, sózzuk, befedjük a citromszeletekkel, 30 percig marináljuk.

    A halfilét 180 fokon 15 percig a sütőben pároljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, rácsöpögtetjük a mézet. 3 percig 225 fokon grillezzük.

    Időközben az uborkát felkockázzuk, a hagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az egészet összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt. A hallal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin