Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac, szarvasgomba, macaron: ezt ették az Oscar-gálán!

default user icon
MME
A világ legrangosabb filmeseménye különösen kedves számunkra, mert ma hajnalban a magyar film, a Saul fia Oscar-díjat nyert. Az gála a filmes díjazások (és az álomszép ruhák) mellett a gasztronómiai különlegességekről is szól.

Az idei Oscar-gála gasztrobeszámolójánál is fontosabb a szenzációs hír, hogy Nemes Jeles László filmje, a Saul fia elnyerte az Oscar-díjat! 35 év után újra magyar filmet tüntettek ki a legcsillogóbb és legrangosabb elismeréssel, amelyhez ezúton is gratulálunk a film készítőinek!

A büszke öröm után nézzük, hogy mit ettek a díjátadó ünnepségen a hírességek! Az Oscar-gála híres menüjét Wolfgang Puck sztárséf készítette, aki a fúziós konyha ismert alakja Kaliforniában. Az osztrák születésű séf nevéhez fűződött a 70-es években a fúziós konyha forradalma, amely mellett Puck híres a sokrétű gasztronómiai tapasztalatairól, amelyet az utazásai során a nemzetek konyháiból gyűjtött.

Puck 2008-ban nyerte el „Az év séfje” kiüntetést a Los Angelesben élő szakember, aki nem csupán kitűnő szakács, hanem jó üzletember is: ma már edényeket, levesporokat lehet kapni az ő neve alatt és nem mellesleg a sztárok igazi barátja lett, így ismert személyiséggé nőtte ki magát.

50 pazar fogás

Az Oscar gálára pazar menüvel készült a sztárszakács. 50 fogást tálaltak fel, külön helyiségekre bontva és természetesen gondoltak a vegán, gluténmentes, dió- és mogyorómentes ételeket fogyasztó vendégekre is. Idén sem maradhatott el a világhírű kaviáros, füstölt lazacos Oscar-szobrot formáló keksz, a tonhaltatár, a közkedvelt miniburgerek, a kaviáros pizzaválogatás, vagy a garnéla koktél.

A sok-sok finomság 20 órán át készült. A teljes menüt alább mutatjuk, de addig is nézzetek meg egy videót Wolfgang Puck-tól, amelyen az Oscár-gála egyik fogását a cipóban sült csirkehúsos pite készítését mutatja be a szakember. 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss