Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac steak kapormártással

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet lazac (kb. 80 dkg)
  • A páchoz:
  • frissen őrölt tarka bors
  • 1 citrom
  • tengeri só
  • kevés rétesliszt
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 nagy csokor kapor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg liszt
  • kb. 1 evőkanálnyi vöröshagyma
  • kb. 4 dl húsleves (kockából)
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fehérbors
  • cukor
  • citromlé
  • A tálaláshoz:
  • citromkarika
  • kapor és petrezselyem zöldje

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével bőven meglocsoljuk, kb. 1,5 órát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.

A szeletekről a felesleges nedvességet leitatjuk, felhevített serpenyőbe öntjük az olajat, a szeleteket fátyolnyi liszttel meghintjük, oldalanként – a szeletek vastagságától függően – kb. 3-4 perc alatt megsütjük, tálalásig fóliával letakarva melegen tartjuk. (Mielőtt megfordítanánk, további frissen őrölt borssal megszórhatjuk.)

A mártáshoz az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és a felaprított kapor felét, együtt dinszteljük néhány percig. Húslevessel felengedjük, fűszerezzük, és kb. 5 percig kevergetve forraljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, citromlével, végül a maradék kaprot, tejfölt is belekeverjük.

Tálalásnál a halszelet mellé kínáljuk az ízlés szerinti köretet, a kapormártást, végül citromszeletekkel, kaporral díszíthetjük.

Megjegyzés

A hal sütési ideje oldalanként max. 3-4 perc, ennél lehet kevesebb is, ha vékonyabb a szelet. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss