Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lazac serpenyős céklával

Hozzávalók

  • 2 szelet lazacfilé
  • bors
  • 1/2 db citrom
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • zöld kapor
  • A céklás körethez:
  • 2 db gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-1,5 dkg vaj
  • bors
  • őrölt kömény

Elkészítés

    1. A lazacot leöblítjük, szárazra törüljük. A bőrével lefele rátesszük a papírtörlőre, és megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
    2. Egy teflon serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, beletesszük a lazacot a bőrös felével lefele, beledobunk mellé két karika citromot. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk, végül megszórjuk friss kaporral.
    3. Egy kis olívaolajat tehetünk a bőrös részre, néhány csepp citromot is facsarunk, majd lefedjük egy-két percre, óvatosan visszafordítjuk a bőrös felére. Nálam 7 percig sült.
    4. Közben elkészítjük a serpenyős céklát. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és rátesszük az olívaolajra, és a felolvasztott vajra. Kb. 5-6 percig pirítjuk, közben forgatjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel meghintjük és kevés vizet öntünk rá, így puhítjuk tovább kb. még 6 percig, hogy még roppanós maradjon.

    11 DIÉTÁS VACSORA, AMIBŐL AKÁR REPETÁZHATSZ IS >>>

    15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS >>>

Megjegyzés

A fiam kedvence, ezért gyakran kerül terítékre. A tányéron még néhány hasáb olívaolajon párolt édesburgonya is van.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin