Elkészítés: 1. A kéksajtot tálba tesszük, és villával kissé összetördeljük.
2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen a belőle.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával kibélelünk, ráfektetjük a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.
5. A hengerből kb. félcentis szeleteket vágunk, és beborítjuk velük a lazacok tetejét.
6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre