Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac kéksajtos bundában

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A kéksajtot tálba tesszük, és villával kissé összetördeljük.

2. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.

3. Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen a belőle.

4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával kibélelünk, ráfektetjük a lazacszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.

5. A hengerből kb. félcentis szeleteket vágunk, és beborítjuk velük a lazacok tetejét.

6. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.

7. Salátával körítve azon melegében tálaljuk.

Megjegyzés

A lazac mellé kínált saláta minél egyszerűbb legyen, hiszen a kéksajtos bunda meglehetősen karakteres ízt kölcsönöz a halnak (pl. jégsaláta, extra szűz olívaolajjal és frissen facsart citromlével permetezve).
- markusmonca

Ezek is érdekelhetnek

Friss