Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac diós kéregben parajos burgonyával

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A diót összekeverjük a panírmorzsával, a citromhéjjal, az olívaolajjal és az apróra vágott kaporral, majd jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük.
  2. A lazacokat bőrükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Tetejüket megkenjük citromlével, mustárral, majd eloszlatjuk rajtuk a panírmorzsás masszát és finoman rányomkodjuk, hogy kérget képezzen.
  3. A lazacszeleteket 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt addig sütjük, amíg a lazac omlós nem lesz és a kéreg aranybarnára nem pirul.
  4. A burgonyát megmossuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A megtisztított és vékonyra szeletelt fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd apránként hozzáadjuk a bébispenótot, felöntjük a fehérborral és hirtelen felfőzzük. A burgonyakarikákat olívaolajon lepirítjuk, óvatosan forgatjuk, nehogy összetörjenek, végül hozzáadjuk az elkészült fehérboros spenóthoz.
  5. A diós kérgű lazacokhoz tálaljuk, melyeket ízlés szerint meglocsolhatunk frissen facsart citromlével.

SÜLT KELBIMBÓ POFONEGYSZERŰEN>>> 

KÓKUSZKOCKA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

RIZOTTÓ GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL>>> 

ÉDESBURGONYA-LEVES (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

JÓL BEVÁLT RECEPTEK, KLASSZIKUS ÉTELEK - KÉSZÜLJÜNK AZ ÜNNEPEKRE - VÁLOGATÁS>>> 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss