Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Latte Macchiato torta

MME MME
1 5/5
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg babapiskóta
  • 7,5 dkg amarettini (mandulás keksz)
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 45 dkg natúr krém sajt
  • 3 dl joghurt
  • 6 db zselatinlap
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 csészére való instant cappuccino-por
  • A díszítéshez:
  • praliné

Elkészítés

Elkészítés: 1. Tegyük a babapiskótát és az amarettini kekszeket egy műanyag tasakba, zárjuk le, és nyújtófával vagy kézzel morzsoljuk össze teljesen a tasak tartalmát. Reszeljük le a tejcsokoládét.

2. Olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a morzsalékkal és a csokoládé reszelék felével, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.

3. Keverjük össze a krémsajtot és a joghurtot botmixerrel.

4. Áztassuk be rövid ideig a zselatint hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 1,5 dl vizet, és melegítsük addig, amíg a zselatin feloldódik. Keverjük össze gyorsan a sajtos krémmel.

5. Keverjünk a krém feléhez a kávéport, öntsük a krémet a tortaforma aljára. Egyenletesen osszuk el a tetején a fehér krémet, legalább 3 órán át hűtsük a tortát.

6. A tortát díszítsük a maradék csokireszelékkel és a pralinéval.

Megjegyzés

Szeletek száma: 16
Elkészítési idő: 30 perc
Hűtési idő: 3 óra

Tortaszeletenként: kb. 1378 kJ / 329 kcal, fehérje 5 g, zsír 22 g, szénhidrát 23 g

Fotó: Philadelphia - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss