Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lassan főzött házi pizzaszósz

Hozzávalók

  • 1 üveghez:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet csilipehely
  • 2 tk frissen aprított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 5 ek reszelt parmezán
  • 1 tk barna cukor
  • 45 dkg darabolt hámozott paradicsom
  • 4 ek paradicsompüré
  • bors

Elkészítés

     

    1. A megtisztított fokhagymát és hagymát finomra aprítjuk. Lábosban vagy fazékban közepes tűzön felhevítjük az olajat a vajjal együtt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat kb. 1 perc alatt. Hozzáadjuk a csilipelyhet, a bazsalikomot és az oregánót, majd keverés közben enyhén megpirítjuk.
    2. A fűszeres hagymát megszórjuk a parmezánnal és a barna cukorral, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a -pürét. Felöntjük 1,6 dl vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük 1-2 órát.
    3. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal egy légmentesen zárható üvegbe töltjük. Azonnal felhasználjuk, vagy kihűlés után a hűtőben tároljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin