Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laskagombás-tejszínes pulyka

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szeletekre vágott pulykát - ha van lehetőségünk, előző este - áztassuk fokhagymás tejbe. Másnap töröljük le róla a felesleges folyadékot, sózzuk-borsozzuk, és egy serpenyőben süssük elő.

Majd ugyanebben a serpenyőben pirítsuk le a hagymát és a szalonnát, adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát is. Pirítsuk össze, fűszerezzük, és tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst is. Fedő alatt pároljuk puhára, végül adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze és tálaljuk.

Tepsiben sült krumplival vagy rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Szeretem az olyan ételeket, melyek a főzés kezdetekor még csak nagy vonalakban van meg: főbb alapanyagok, körülbelüli fűszerek, elkészítési mód. Ahogy sorra kerülnek bele az fazékba, serpenyőbe a finomságok, akkor kristályosodik ki igazán, hogy mi is lesz belőle. Az ilyen jellegű ételeket édesapámmal csak úgy hívjuk *módra*. Ebben minden benne van. :) Ma is így készült az ebéd, ami biztos volt: pulykamell, laskagomba és tejszín. A végeredmény pedig a férjem és Szilva szerint is nagyon jó lett. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss