Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laskagombás tarja

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.)

A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük.

Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom.

Megjegyzés

Természetesen a laskagombát helyettesíthetjük csiperkével is, de az ízvilága nem lesz ugyanaz.

A receptet és a fotót T.
- t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss