Elkészítés: A megmosott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk granulált fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A gombát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, amikor jól megmelegedett, beletesszük a hagymát, átforgatjuk, megszórjuk 1 mokkáskanál ételízesítővel, ugyanennyi őrölt borssal és 2 nagy csipet majorannát rámorzsolunk, ismét átforgatjuk, és kis idő múlva hozzáadjuk a szeletelt gombát. 2-3 percig sütjük, majd félretesszük a ragut. (Szükség esetén még sózzuk.)
A hússzeleteket megfelelő méretű tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, alufóliával jól lezárjuk, és a sütőbe helyezzük. Amikor a hús már majdnem puha, az alufóliát eltávolítjuk, és a hagymás gombát a szeletek tetejére halmozzuk, a levét is rácsepegtetjük, és készre sütjük.
Köretként burgonyapürét ajánlok hozzá, de kockára vágott sült burgonyával is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre