Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laskagombás fusilli

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fusilli tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

Közben a forró olívaolajon, a megmosott, félujjnyi vastag csíkokra vágott laskagombát megpirítjuk, majd rászórjuk a nagyobb darabokra vágott zellerzöldet szárral együtt, valamint a vékony metéltre vágott póréhagymát, és összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk a főtt tésztát, meglocsoljuk a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, rázogatva 1 percet pároljuk, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A fusillit akkor húzzuk le a tűzről, amikor még kicsit roppanós a közepe, majd 20-30 másodpercet hagyjuk állni, és utána szűrjük, csepegtessük le.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss