Laskagombakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 400 g laskagomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 cikk zeller kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma vágva
  • 1 db kisebb krumpli kockázva
  • fél paradicsom
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só,bors,vegeta
  • olaj

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, a sárgarépát a zellert, a hagymát és a burgonyát. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk.
    2. Egy fazékba olajat öntünk, megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd zöldségeket rádobjuk, és pároljuk kb. 5 percet.
    3. Ha kissé megpuhultak, felöntöm kb 2,5 liter vízzel, sóval, borssal, vegetával ízesítjük, és addig főzzük, míg minden zöldség puha nem lesz.
    4. A levest a tejszínes, lisztes habarással besűrítjük- a forró léből, a kész habaráshoz merünk egy keveset,összekeverjük, és úgy öntjük a leveshez - majd botmixerrel összeturmixoljuk. Egyet forralunk rajta, és kész.

      Gazdagíthatjuk sült baconnal, vagy magvakkal, de magában a legfinomabb!

     

Megjegyzés

Laskagombából rengeteg ételt készítek,nagyon finom íze van.

mari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin