Laskagomba krémleves rétessel

default user icon

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 50 dkg laskagomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 0,5 liter húsleves esetleg víz
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 citrom leve
  • 1 doboz Philadelphia krémsajt
  • snidling
  • a réteshez:
  • A réteshez:
  • 50 dkg darálthús
  • 1 nagy fej hagyma
  • sok frissen őrölt bors
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 nagy tojás
  • 10-15 zsálya levél
  • 1 csomag félkész leveles tészta

Elkészítés

    1. A hagymákat apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük a vajon, majd a felét félretesszük a húshoz, a másik felén megpirítjuk a felaprított laskagombát. Meghintjük a liszttel, fűszerezzük, majd felöntjük a húslevessel és főzzük pár percig.
    2. Belenyomjuk a citromlevet, majd belekeverjük a krémsajtot, és botmixerrel nagyon alaposan leturmixoljuk, hogy teljesen sima legyen.
    3. A félretett hagymával megpirítjuk a húst, fűszerezzük, és hagyjuk picit kihűlni, majd beledolgozzuk a tojást és a kockákra vágott sajtot is. A zsályaleveleket egyben hagyjuk benne.
    4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, közben a levelestésztárasimítjuk a masszát, majd feltekerjük. Megszurkáljuk villával, és húsz perc alatt szép pirosra sütjük.
    5. Tálalásnál egy szelet rétest teszek a tányérba, mellé merem a forró levest, és meghintem a snidlinggel.

      Recept és food styling: Philadelphia 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek