Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lasagne gombával

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor tavaszi hagyma
  • 60 dkg sampinyon
  • 3 paradicsom (vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom)
  • 6 dkg vaj+a formához
  • 6 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • 3 evőkanál parmezán sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag lasagne tészta (főzés nélkül készíthető)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és összetörjük. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A gombát és a paradicsomot megmossuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés: A besamelhez felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet. Kisebb adagokban felöntjük a tejjel, habverővel elkeverjük, és felforraljuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk, és összeforraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagyobb tűzálló tálat. Kibéleljük egy sor lasagne tésztával. Erre egy réteg besamel, egy réteg tészta majd egy réteg gombás szósz kerüljön. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön, leöntve besamellel. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 percig főzzük.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 540 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

romolusz
A recept nagyon jó csak az a bökkenő hogy 6 dkg lisztből és 5 dkg vajból készült fehér rántáshoz, ha 2, 5 dl tejet adunk akkor abból csak csiriz lesz egy kicsit több tej kel hozzá /kicsit sokkal több/ bőven elég, ha megfelezzük a szárazanyagokat. Romolusz
vorosr
tényleg nagyon jó, ajánlom mindenkinek
Mesi3
Nemrég kezdtem próbálkozni a főzéssel, és ez a lasagne az elsők között van, amit megcsináltam. Meg kell mondjam, hogy nagyon jól sikerült, és ez végre olyan recept, ami elsőre sikerül, nincsenek benne buktatók. Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin