Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne bolognese II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A raguhoz:
  • 30-30 dkg darált sertés- és marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vaskosabb sárgarépa
  • 1 kis zellergumó és zöldje
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 kis darab paszternák
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom
  • 2 kis sűrített paradicsomkonzerv
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • borsikafű
  • olívaolaj
  • A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 3 dl húsleves
  • 4 dl tej
  • 3 dkg parmezán
  • szerecsendió
  • Valamint:
  • 1 dl húsleves
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 40 dkg csusza-, lebbencs- vagy lasagne tészta

Elkészítés

Elkészítés: A raguhoz a zöldségeket ledaráljuk, majd kevés olívaolajon fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan kifehérítjük mindenütt, fűszerezzük, és puhára főzzük. Menet közben hozzáadjuk a paradicsomot.

Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, megvárjuk, míg felhabzik. Felöntjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, majd fokozatosan a tejet is adagoljuk, folyton keverve. Mártás sűrűségűre főzzük. Fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt parmezánt is.

Kerítünk egy magasabb falú tepsit vagy jénait, kiolajozzuk, beletesszük a tészta negyedét egyenletesen, és öntünk rá 1 dl húslevest. Rásimítjuk a ragu harmadát, megöntözzük egy kevés besamellel, befedjük a következő réteg tésztával. Ismét ragu következik, besamel, tészta, míg el nem fogy a húsos szósz. A tetejére tészta kerül, arra a maradék besamel, végül pedig a reszelt sajt.

200 fokos sütőben először fólia alatt sütjük 1 órán át, majd fólia nélkül addig, míg szépen megpirul a sajt a tetején. Fél-egy órán keresztül szobahőméréskleten pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető, nem fog szétesni.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss