Elkészítés: A raguhoz a zöldségeket ledaráljuk, majd kevés olívaolajon fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan kifehérítjük mindenütt, fűszerezzük, és puhára főzzük. Menet közben hozzáadjuk a paradicsomot.
Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, megvárjuk, míg felhabzik. Felöntjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, majd fokozatosan a tejet is adagoljuk, folyton keverve. Mártás sűrűségűre főzzük. Fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt parmezánt is.
Kerítünk egy magasabb falú tepsit vagy jénait, kiolajozzuk, beletesszük a tészta negyedét egyenletesen, és öntünk rá 1 dl húslevest. Rásimítjuk a ragu harmadát, megöntözzük egy kevés besamellel, befedjük a következő réteg tésztával. Ismét ragu következik, besamel, tészta, míg el nem fogy a húsos szósz. A tetejére tészta kerül, arra a maradék besamel, végül pedig a reszelt sajt.
200 fokos sütőben először fólia alatt sütjük 1 órán át, majd fólia nélkül addig, míg szépen megpirul a sajt a tetején. Fél-egy órán keresztül szobahőméréskleten pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető, nem fog szétesni.