Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne bolognai szósszal

MME MME
90 perc
egyszerű
költséges
6 adag

Elkészítés

  1.  A bolognai lasagne elkészítéséhez a gyökérzöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnáról levágjuk a bőrt, majd felkockázzuk.
  2. Felforrósítjuk az olívaolajat, és ropogósra sütjük rajta a szalonnakockákat. A pörcöt kikanalazzuk, a visszamaradt zsiradékon pedig fehéredésig pirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a répát, a zellert és a hagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt.
  3. Hozzáadjuk a ropogósra sült szalonnakockákat, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. Közepes lángon 10 percig főzzük.
  4. Közben a besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet. Hozzáöntjük a meleg alaplét, a tejet és a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáforgatunk 10 dkg reszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval.
  5. A besamelmártás negyedét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Az aljára helyezünk 3 lasagnelapot. Rákanalazzuk a húsos ragu felét, majd jöhet rá a mártás újabb negyede. Ezután újabb 3 tésztalap következik, majd megismételjük a rétegzést. (A legfelső réteg az utolsó negyed adag besamel legyen!)
  6. Végül reszeljük rá a mozzarellát, és az egészet 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel tálalhatjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss