Lapcsánka

default user icon
10 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk.

    A burgonya kivételével az anyagokat csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított burgonyát.

    Palacsintához hasonlóan, közepes lángon, forró olajban kis lepényeket sütünk.

    Fokhagymás tejföllel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Horváth Thilia 6 évvel ezelőtt
Teljesen egyértelmű a recept még az olvasni és azt értelmezni tudó kezdők számára is. Köszönet érte !!!
nyitrai gabriella 6 évvel ezelőtt
syatzzanak elöször olvasni es amit olvasott azt ertelmezni kellene megtanulni. ez a recept teljesen egyertelmü. aki olvasni tud az el is tudja kesziteni es rajön hogy nagyon nagyon finom a lapcsanka!!!
Varju Adrienn 6 évvel ezelőtt
Valóban nem kéne kötözködni..Grrr.....A hozzáreszeljük szó teljesen elfogadható és egyértelmű, nem tudom minek kell itt vicceskedni ezen..a másik meg: sokkal tisztább és emberhez méltóbb, ha kedvesen megkérdezzük, abból még nem lehet baj, de könyörögöm..Miért kell egy receptgyűjtő oldalon is a hibákat keresni másokban? Elég szennyes világban élünk, jó lenne, ha itt nem az elégedetlenséget kéne olvasni naponta, sajnos többször találkoztam ilyennel. Az Úr áldjon mindenkit!
Pista bácsi 8 évvel ezelőtt
Nem ooskodni és tudálékoskodni kell, hanem el kell készíteni és meg kell enni.
Fleischmanné Pálfi Erzsébet 9 évvel ezelőtt
Nálunk ezt mackónak hívják, és tesznek hozzá petrezselyem zöldet is. A világ legjobb kajája.
Forgóné Szilvia 9 évvel ezelőtt
Bocs,rosszul emlékeztem a recire,írja a nyerset.Különben is,nem kritizálni kell,hanem megsütni,mert én is nagyon szeretem,főleg ketcuppal.
Forgóné Szilvia 9 évvel ezelőtt
Egy értelmes háziasszony tudja,hogy mi az a hozzáreszelés.Esetleg csak annyi maradt ki,hogy nyersen és nagylyukú reszelőn.
Burger Tünde 10 évvel ezelőtt
Szerintem is egyértelmű, hogy a "hozzáreszeljük" az milyen jellegű feladat. :) Nálunk egyébként ezt krumpliprószának hívják, vöröshagymát is teszünk bele (nem egészben! hanem felaprítva icipicire) ja és tej helyett egy kiskanál tejfölt.
Buzdor Attila 11 évvel ezelőtt
Én úgy érzem, hogy a "hozzáreszeljük" szó eléégé elárulja, hogy a burgonyát le kell reszelni :))) Egyébként a legfinomabb kaja, éppen azt fogok sütni. És én is lepcsánkának ismerem :)
Varga Iván 11 évvel ezelőtt
A recept többszöri elolvasása után, inkább a humoros lapcsánka nevet érzem találónak. Ugyanis a receptíró a burgonyáról csak annyit árul el, hogy megtisztítjuk. A vicc ugyebár abból adódna, ha a megtisztított egész burgonyákat adnánk a többi anyaghoz. Hiszen utalás sem történik arra vonatkozólag, miszerint a krumplit szeleteljük, kockára vágjuk, hasábra hasítsuk, szalmára gyaluljuk, esetleg durvára vagy finomra reszeljük. Érdekes módon a hozzászólásokban is csak egyben tisztázódott ez a kétely. Netán ennyire egyértelmű? Hiszen vannak kezdők is!

Hasonló Receptek

Magazin