Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lapcsánka pulykasülttel és marinált lilahagymával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapcsánkához:
  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • cayenne bors
  • 1 evőkanál aprított medvehagyma vagy metélőhagyma
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • A marinált lilahagymához:
  • 2 fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál balzsamecet
  • kevés só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál méz
  • A pulykasülthöz:
  • 1 kg pulykacombfilé
  • 1 kávéskanál só
  • őrölt feketebors
  • rozmaring
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A lapcsánkához a burgonyát félkeményre főzzük sós vízben, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, káposztareszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a borsot, a cayenne borsot, a mustárt, a reszelt fokhagymát és vöröshagymát, valamint a tojásokat. Kanál segítségével összekeverjük, és nedves kézzel pogácsákat készítünk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepes lángon kissé ellapítva szép pirosra sütjük. Nem baj, ha sötét a színe, annál finomabb.

A lilahagymákat vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a mézet rácsorgatjuk, majd balzsamecetet öntünk rá. Összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk a hűtőben letakarva. Olívával meglocsoljuk tálalás előtt.

Közben a pulykasaülthöz a húst megmossuk, kettévágjuk. Előkészítünk egy tepsit, olívaolajjal meglocsoljuk. Beletesszük a pulykacombfiléket, sózzuk, borsozzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Alufóliával letakarva lassú fokozaton 150 fokos sütőben puhára sütjük.

A lapcsánkával és a marinált lilahagymával tálaljuk.

Megjegyzés

Egy amerikai főzősuliban láttam meg ezt a receptet, és a hazai ízekre cseréltem néhány sort belőle. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss