Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Langyos tavaszi spárgasaláta

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg friss zöldspárga
  • 1 db kisebb sárgarépa (kb. 12 dkg)
  • 1 db kis cukkini (15 dkg)
  • 20 dkg fehér csiperkegomba
  • olívaolaj
  • cukor
  • bors
  • kevés citromlé a spárga főzéséhez
  • Az öntethez:
  • a spárga főzővízéből egy kevés
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 1/2 mokkáskanál tengeri só
  • A díszítéshez:
  • szűk maréknyi kaprigyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát meghámozom, nagyjából 3 cm hosszúra darabolom. A sárgarépát tisztítást követően finomra reszelem. A gombát gorombára vágom, a cukkinit felkockázom.

A spárgát cukorral és sóval, kevés citromlével, frissen őrölt borssal ízesített vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm. A sárgarépát méretes szűrőbe helyezem, és a spárga még forró főzővízével leöntöm – így megőrzi roppanós állagát, de különlegesen ízletes lesz.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a gombát és a cukkinit – sóval, borssal fűszerezem. Csak annyira pirítom meg, hogy roppanós maradjon mindkettő.

A spárgafejek egy részét félreteszem, a többit a gombával és a cukkinivel összeforgatom. Salátástálra rendezem őket. A sárgarépából kis halmokat rakosgatok a tetejükre, a félretett spárgafejekkel koronázom.

A langyos zöldségléből 1 evőkanálnyit elkeverek az ecettel és a tökmagolajjal, sózom. A salátát a langyos öntettel meglocsolom, a kaprigyümölcsöt rászórom a tetejére. Azonnal kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss