Langyos bulgursaláta bébispenóttal

Hozzávalók

  • 20 dkg bulgur
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bébispenót
  • ½ db citrom
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg magkeverék (fenyő-, tök- és napraforgómag)

Elkészítés

    1. A bulgurt főzzük puhára kétszeres mennyiségű vízben. Azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk rajta üvegesre a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Reszeljük rá a meghámozott fokhagymát, majd dobjuk rá a megtisztított spenótleveleket, és kissé fonnyasszuk meg azokat.
    3. Forgassuk össze a bulgurt a spenótos keverékkel, a citrom kifacsart levével és a megtisztított, felkarikázott újhagymával. A magkeverékkel megszórva tálaljuk a salátát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin