Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lángospizza paradicsomos gombával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk kristálycukor
  • 42 dkg liszt + a deszkára
  • 140 dkg kefir
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • olaj a sütéshez
  • A feltéthez:
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 ek olíva olaj
  • bors
  • 30 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 tk friss kakukkfűlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag minimozarella

Elkészítés

    1. Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk. Meghintjük a cukorral, majd hagyjuk felfutni a keveréket. Ezután egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a kefirt, a felvert tojást, továbbá a sót, és robotgép gyúrópálcájával sima tésztává dolgozzuk. Folpakkal lefedve  a hűtőbe tesszük, és 2 órán át kelesztjük.
    2. A feltéthez a megtisztított gomba fejeket felszeleteljük, és ½ ek, felforrósított olívaolaj on megpároljuk. Közben sózzuk és borsozzuk. A darabolt paradicsomot a levével együtt tálba tesszük, és némi sóval, borssal, a maradék olívaolaj jal, a kakukkfűlevelekkel és a meghámozott, átnyomott fokhagymával ízesítjük és sűrűre főzzük.
    3. A tésztából lisztezett felületen golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd kinyújtjuk azokat kb. ½ cm vastag, tenyérnyi nagyságú körökké. A lángosokat bő, forró olaj ban aranybarnára sütjük, azután konyhai papírtörlőre szedjük őket, és lecsepegtetjük.
    4. A paradicsommártását a lángosokra simítjuk, és elosszuk rajtuk a párolt gombát, továbbá a felszeletelt mozzarellát.

    9 MESÉS LÁNGOSRECEPT! >>> 

    ÍGY KÉSZÜL AZ EREDETI KENYÉRLÁNGOS - VIDEÓ! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin