Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lángos kefiresen

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 6 dl kefir
  • 3 teáskanál só
  • 1 kg liszt
  • A sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj
  • A tetejére:
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Egy kevés langyos kefirben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefirt, a tojásokat és a sót, jól elkeverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Ha előre készítjük el a tésztát, pl. előtte való nap, akkor éjszakára - felhasználásig - tegyük hűtőbe.)

Lisztes kézzel gombócot forgatunk a tésztából, majd ellapítjuk, széleit széthuzogatjuk, és bő forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.

Fokhagymával bedörzsöljük a tetejét, megsózzuk, ha szükséges, és tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Nem az az olajban tocsogós fajta, nagyon finom. Ha nincs kefir, tejföllel is lehet helyettesíteni. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek